Възнамерявам да си купя Алфа 166. Спрял съм се на 2.4 дизел със 175 конски сили автоматик. Колата е 2004 година. Знам че има доста неща по темата, но тъй като нямам време да търся подробно във форумите бих помолил за малко основна информация. За какво трябва да гледам като най-често срещани проблеми и техните симптоми, както и приблизителната стойност на тяхното разрешаване. Индикатори, че колата е добре поддържана итн. Благодаря предварително.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Нова Алфа 166
Collapse
X
-
Най-много гледай окачването, автомата и турбината.
Моето окачване като я взех ми излезе 1800 лева за да я доведа до нормален вид, и то без амортисьори и пружини.
Автомата е ясен - трябва да не придърпва, да не удря, да превключва плавно, иначе си приготвяш между 1000 и 2000 за да я рециклираш. И турбината - да не вие на умряло, много не знам какво да гледаш и как да я диагностицираш, че моята не ми е създавала проблеми. Гледай и да е с хубави гуми, че са 17 инчови и са цифра - минимум 180 лева на гума..
Моята груба сметка за вече трета година почвам с моята е - окачване, гуми, обслужване - около 3500 лв. в началото и за сега само карам - излизат дребни проблеми, но нищо скъпоAR 166 2,4 jtdm
NT II 2,7 tdi
Peugeot 206 1,1
AR 155 1,6 ex, AR 145 1,9 jtd ex, MB 124 CE ex
Comment
-
Първоначално публикувано от antonios Покажи съобщениеИмал си бол пари дал си ги , майсторите сигурно още те благославят
Останалото са си консумативи...AR 166 2,4 jtdm
NT II 2,7 tdi
Peugeot 206 1,1
AR 155 1,6 ex, AR 145 1,9 jtd ex, MB 124 CE ex
Comment
Comment